Logo - El Nuwr (Black)

Welcome to El Nuwr

Berita & Terbitan

El Nuwr Capital menandatangani memorandum persefahaman (MoU) Program Pembiayaan Vendor dengan Telekom Malaysia (TM)

Telekom Malaysia Bhd (TM) telah bekerjasama dengan 14 institusi kewangan untuk mewujudkan program pembiayaan vendor yang dipanggil PERINTIS, untuk memacu pertumbuhan perniagaan.

Pengerusinya Tan Sri Mohd Bakke Salleh berkata program itu melibatkan transformasi vendor melalui peningkatan kemahiran dan pembangunan secara berkala.

“TM akan terus menyokong dan membangunkan usahawan tempatan khususnya dalam ekonomi baharu dan seterusnya menyokong revolusi industri 4.0 ke arah memastikan pertumbuhan dan kemampanan perniagaan,” katanya pada sidang media selepas menandatangani memorandum persefahaman (MoU) dengan 14 institusi kewangan.

Turut hadir Menteri Pembangunan Usahawan dan Koperasi Datuk Seri Wan Junaidi Tuanku Jaafar.

Mohd Bakke menambah, institusi kewangan terpilih akan menyediakan pembiayaan dan perundingan kepada vendor tempatan TM pada kadar faedah yang kompetitif antara tiga dan empat peratus setahun.

Institusi kewangan yang menandatangani MoU tersebut ialah Bank Islam, Maybank Islamic, CIMB Bank, Bank Muamalat, RHB Islamic, United Overseas Bank, HSBC Bank Malaysia, SME Bank, Bank Rakyat, PUNB, PNB Tijari, Bay Group, CommeRze Capital dan El- Nuwr Capital. Di bawah program itu, vendor akan mendapat pakej pembiayaan komprehensif meliputi perniagaan semua peringkat dan saiz termasuk yang mempunyai sub-kontraktor, bernilai sehingga RM10 juta bergantung kepada kontrak mereka dengan TM.Under the programme, the vendors will get a comprehensive financing package covering businesses of all levels and sizes including those with sub-contractors, valued up to RM10 million depending on their contract with TM. Meanwhile, group chief executive officer Imri Mokhtar said TM has about 9,000 vendors, of whom 80 per cent are from small and medium enterprises that will benefit from the joint endeavour. He added that RM9.5 billion worth of tenders were awarded by TM to their vendors between 2014 and 2019.
Logo - El Nuwr (Remove BG)
Dimiliki oleh SA Puncak Management Sdn. Bhd. (200301015868)

Merupakan sebahagian daripada Kumpulan Kewangan Luminor yang disenaraikan di Bursa Saham Singapura

Ahli Persatuan Pemfaktor Malaysia (MFA)

Ikon Sosial

© 2022 EL NUWR All Rights Reserved